A beszállítói minőségbiztosítás a beszállított termék biztonságosságát és minőségét szabályzó követelményrendszer, amelyet saját termékei minősége és biztonságossága érdekében működtetni kell

A beszállított termék (anyag) vállakozása termékébe épül, annak biztonságát és minőségét közvetlenül befolyásolja. Mindezért a beszállítói tevékenység tervezése, ellenőrzése dokumentált folyamatokat tesz szükségessé.

 

Beszállítói minőségbiztosítási rendszer az alábbi elemeket (mint minimumot) kell magába foglja:

  • a beszállított termék (anyag) megfelelő specifikációja
  • a beszállító kiválasztásának követelményrendszere
  • megállapodás a beszállítóval a minőségi követelményekről
  • megállapodás a vitás ügyek megoldásának rendjéről
  • a beérkező termék (anyag) ellenőrzési rendje
  • a beérkező termék minőségügyi jellemzőinek dokumentációja

A beszállítónak dokumentálnia kell, hogy rendelkezik mindazon feltételekkel, amelyek képessé teszik a kérdéses termék megadott specifikáció szerinti előállításra.

 

A beszállítói átvizsgálás, audit annak a képességének a felmérésére szolgál, hogy a beszállító vállalkozás megfelel-e az élelmiszer biztonság törvényi és vevői követelményeknek.

Az átvizsgálás magába foglalja (de nem korlátozódik csak erre) az alábbi elemeket, azok bármilyen kombinációját.

  • a beszállító helyszíni átvizsgálása annak felmérésére, hogy technikai, adminisztratív és humán rendszerének állapota képessé teszi-e a kérdéses termék specifikáció szerinti előállításra
  • termék minták értékelése
  • múltbeli tapasztalatok a beszállító hasonló termékeivel
  • vizsgálati eredmények a beszállító hasonló termékeiről
  • más felhasználók közzétett tapasztalatai a beszállító termékeivel kapcsolatban.

A beszállítónak dokumentálnia kell, hogy rendelkezik mindazon feltételekkel, amelyek képessé teszik a kérdéses termék megadott specifikáció szerinti előállítására.

 

A termékvizsgálat a beszállított anyagok, kész termékek dokumentációinak, csomagolásának érzékszervi, analitikai és mikrobiológiai vizsgálatának  elvégzése.

Az élelmiszerek biztonsága  a termelési lánc teljes hosszában, jelentős kockázatot képvisel, amelynek minimalizálása minden vállalkozásának kötelessége és érdeke.

A kockázatok csökkentésének elsődleges helye a beszállító, amelynek törekvése, hogy fenntathatóan megfeleljen az élelmiszerbiztonsági követelményeknek nem vitatható.

 

Mégis a beszállító és a vevő együttműködése a kölcsönös érdekeltség és kötelezettség okán szükséges és ez a gyakorlatban a következő formában valósul meg:

  • a beszállító élelmiszerbiztonsági rendszert (IFSBRCISO 22000HACCPGLOBALGAP) működtet, ami termékvizsgálatokat is magába foglal,
  • a vevő rendszeresen végez beszállítói átvizsgálást, beszállítói auditot,
  • a vevő meghatározott rendszerességgel termékvizsgálatot végez.

 

A minőséget és biztonságot szolgáló nemzeti és nemzetközi előírások rendszerezett, dokumentált betartását a különböző élelmiszerbiztonsági szabványok, standardok segítik.

Mindezek elsősorban a megelőzés eszközei. Ezzel együtt a felhasznált, beszállított anyagok, valamint a kész termékek dokumentációinak, csomagolásának érzékszervi, analitikai és mikrobiológiai vizsgálatának a rendszerezett elvégzése nem nélkülözhető.

 

A termékvizsgálat az alábbiakra terjed ki:

  • Dokumentáció
  • Csomagolás, jelölés
  • Érzékszervi
  • Analitikai és
  • Mikrobiológiai vizsgálat.

 

termékvizsgálat eredménye:

  • Vizsgálati eredmények közlése
  • Értékelő vizsgálati jelentés elkészítése.

 

 Szolgáltatásunk:

  • Beszállítói Minőségbiztosítási rendszer kidolgozása, igazolása
  • Beszállítói átvizsgálás, audit elvégzése
  • Termékvizsgálat, megszervezése
  • Élelmiszerbiztonsági rendszerek kidolgozása, tanúsító auditra előkészítése
  • Rendszerismereti képzés
Beszállítói minőségbiztosítás: a beszállított termék minőségének és biztonságának szabályozása

A beszállítói minőségbiztosítás a beszállított termék biztonságosságát és minőségét szabályzó követelményrendszer, amelyet saját termékei minősége és biztonságossága érdekében működtetni kell

A beszállított termék (anyag) vállakozása termékébe épül, annak biztonságát és minőségét közvetlenül befolyásolja. Mindezért a beszállítói tevékenység tervezése, ellenőrzése dokumentált folyamatokat tesz szükségessé.

 Beszállítói minőségbiztosítási rendszer az alábbi elemeket (mint minimumot) kell magába foglja:

  • a beszállított termék (anyag) megfelelő specifikációja
  • a beszállító kiválasztásának követelményrendszere
  • megállapodás a beszállítóval a minőségi követelményekről
  • megállapodás a vitás ügyek megoldásának rendjéről
  • a beérkező termék (anyag) ellenőrzési rendje
  • a beérkező termék minőségügyi jellemzőinek dokumentációja

A beszállítónak dokumentálnia kell, hogy rendelkezik mindazon feltételekkel, amelyek képessé teszik a kérdéses termék megadott specifikáció szerinti előállításra.

 

A beszállítói átvizsgálás, audit annak a képességének a felmérésére szolgál, hogy a beszállító vállalkozás megfelel-e az élelmiszer biztonság törvényi és vevői követelményeknek.

Az átvizsgálás magába foglalja (de nem korlátozódik csak erre) az alábbi elemeket, azok bármilyen kombinációját.

  • a beszállító helyszíni átvizsgálása annak felmérésére, hogy technikai, adminisztratív és humán rendszerének állapota képessé teszi-e a kérdéses termék specifikáció szerinti előállításra
  • termék minták értékelése
  • múltbeli tapasztalatok a beszállító hasonló termékeivel
  • vizsgálati eredmények a beszállító hasonló termékeiről
  • más felhasználók közzétett tapasztalatai a beszállító termékeivel kapcsolatban.

A beszállítónak dokumentálnia kell, hogy rendelkezik mindazon feltételekkel, amelyek képessé teszik a kérdéses termék megadott specifikáció szerinti előállítására

Beszállítói minőségbiztosítás: a beszállított termék minőségének és biztonságának szabályozása

A termékvizsgálat a beszállított anyagok, kész termékek dokumentációinak, csomagolásának érzékszervi, analitikai és mikrobiológiai vizsgálatának  elvégzése.

Az élelmiszerek biztonsága  a termelési lánc teljes hosszában, jelentős kockázatot képvisel, amelynek minimalizálása minden vállalkozásának kötelessége és érdeke.

A kockázatok csökkentésének elsődleges helye a beszállító, amelynek törekvése, hogy fenntathatóan megfeleljen az élelmiszerbiztonsági követelményeknek nem vitatható.

Mégis a beszállító és a vevő együttműködése a kölcsönös érdekeltség és kötelezettség okán szükséges és ez a gyakorlatban a következő formában valósul meg:

  • a beszállító élelmiszerbiztonsági rendszert (IFSBRCISO 22000HACCPGLOBALGAP) működtet, ami termékvizsgálatokat is magába foglal,
  • a vevő rendszeresen végez beszállítói átvizsgálást, beszállítói auditot,
  • a vevő meghatározott rendszerességgel termékvizsgálatot végez.

A minőséget és biztonságot szolgáló nemzeti és nemzetközi előírások rendszerezett, dokumentált betartását a különböző élelmiszerbiztonsági szabványok, standardok segítik.

Mindezek elsősorban a megelőzés eszközei. Ezzel együtt a felhasznált, beszállított anyagok, valamint a kész termékek dokumentációinak, csomagolásának érzékszervi, analitikai és mikrobiológiai vizsgálatának a rendszerezett elvégzése nem nélkülözhető.

A termékvizsgálat az alábbiakra terjed ki:

  • Dokumentáció
  • Csomagolás, jelölés
  • Érzékszervi
  • Analitikai és
  • Mikrobiológiai vizsgálat.

termékvizsgálat eredménye:

  • Vizsgálati eredmények közlése
  • Értékelő vizsgálati jelentés elkészítése.

 

 Szolgáltatásunk:

  • Beszállítói Minőségbiztosítási rendszer kidolgozása, igazolása
  • Beszállítói átvizsgálás, audit elvégzése
  • Termékvizsgálat, megszervezése
  • Élelmiszerbiztonsági rendszerek kidolgozása, tanúsító auditra előkészítése
  • Rendszerismereti képzés

Kedves Érdeklődő!

 

Mielőtt elhagyná oldalunkat, és szerezzen naprakész tudást a szakértőink által összeállított cikkekből, tanulmányokból, letölthető anyagokból! A feliratkozás ingyenes ugyan, de megszerezhető tudás felbecsülhetetlen!

Nincs más teendője, mint hogy , kitölti az űrlapot (csak 1 perc az egész) és várja a hamarosan megérkező első levelet.